Anda boleh mendapatkan embed radio MY FM di sini, utk diletakkan di blog masing-masing

DIARI TRW


PELANCARAN RED WARRIORS HAPPY SPECIAL PREPAID PACK DAN COLLECTABLES
6 APRIL 2011 l 2 PETANG l KB MALL

MINI KARNIVAL HAPPY DAN PEMILIHAN PELATIH ARMY

SABTU l 9 APRIL 2011 l KOTA BHARU



Rabu, 2 November 2011

Piala Emas Raja-Raja 2011


Kuala Lumpur; 16 pasukan bakal memulakan saingan Kejohanan Piala Emas Raja-Raja 2011 bermula dari 25 hingga 27 November depan.
Kejohanan peringkat awal yang dibahagikan kepada empat kumpulan menyaksikan Kelantan selaku juara 2010 diundi dalam kumpulan D yang turut disertai Perlis, Kuala Lumpur dan Melaka.
Kumpulan A menampilkan Negeri Sembilan selaku tuan rumah kepada Pahang, Kedah serta Singapura.
Terengganu selaku tuan rumah kumpulan B bakal bersaing merebut tempat kesuku akhir bersama ATM, PDRM dan Pulau Pinang.
Sambil kumpulan C terdiri Perak selaku tuanrumah kepada Selangor, Johor, Johor dan MASUM.
Saingan peringkat suku akhir diadakan secara timbal balik pada 3 dan 10 Disember 2011, manakala peringkat separuh akhir juga secara timbal balik pada 17 dan 24 Disember 2011.
Perlawanan akhir Piala Emas Raja-Raja 2011 dijadualkan 30 Disember 2011.
KUMPULAN ‘A’
1. Negeri Sembilan (Tuan Rumah)
2. Pahang
3. Kedah
4. Singapura
KUMPULAN ‘B’
1. Terengganu (Tuan Rumah)
2. ATM
3. PDRM
4. Pulau Pinang
KUMPULAN ‘C’
1. Perak (Tuan Rumah)
2. Selangor
3. Johor
4. MASUM
KUMPULAN ‘D’
1. Kelantan (Tuan Rumah)
2. Perlis
3. Kuala Lumpur
4. Melaka
Sebagai rekod, Kelantan merupakan pasukan yang paling banyak menjuarai Piala Emas Raja-Raja apabila 15 kali menjulang Piala Emas Raja-Raja dan termasuk menjuarai kejohanan musim lalu setelah menewaskan Kedah pada perlawanan akhir di Kota Bahru.
Memulakan tirai Piala Emas Raja-Raja 2011 adalah perlawanan Piala Agong diantara Kelantan menentang Perlis pada 12 November depan di Stadium Sultan Muhamad Ke-4, Kota Bahru, jam 8.45 malam.
Pertandingan Piala Emas Raja-Raja kali ini dijangka bakal menjadi gelanggang pemanas badan bagi pasukan-pasukan yang bakal membawa cabaran pada aksi Liga Malaysia 2012 yang telah pun membuka penyertaan pemain import.

Selasa, 11 Oktober 2011

5 Kad Merah FAM akan siasat Segera-Dato Hamidin

                                                        Mohd Nafeez Abd Wahab


Fam akan menyiasat segera berhubung 5 kad merah yang dilayangkan oleh pengadil Mohd Nafeez Abd Wahab dalam perlawanan aksi pusingan pertama suku akhir Piala Malaysia antara Terengganu menentang Kelantan yang berlangsung di stadium sultan Ismail Nasaruddin Syah semalam.

Perlawanan tersebut yang disaksikan lebih 10 000 penonton yang hadir ke stadium menyaksikan 2 kad merah dilayangkan kepada pemain Terengganu dan 3 kepada pemain Kelantan.

Pada perlawanan 90 minit yang penuh aksi panas tersebut Terengganu menang 3-1 keatas pasukan The Red Warriors.

“Kita masih menunggu laporan penuh perlawanan daripada persuruhjaya pertandingan dan akan membuat penilaian dalam masa terdekat ini dan perkara tersebut akan dibincangkan diperingkat mesyuarat Jawatankuasa  Tatatertib untuk tindakan susulan”kata Dato Hamidin yang juga Naib presiden FAM yang disiarkan oleh Bernama.

Pengadil Mohd Naffez Abd. Wahab yang bertugas dalam perlawanan tersebut merupakan pengadil yang sama ditugaskan oleh FAM untuk mengadili perlawanan akhir Final Piala FA yang berkesudahan Terengganu menang 2-1. 

Selasa, 27 September 2011

Rabu, 14 September 2011

Pasukan Pilihan Belum Bertaring

Kelantan,Terengganu,Selangor,Kedah antara 4 pasukan yang menjadi pilihan untuk menjuarai Piala Malaysia musim ini.Namun setelah berakhirnya pusingan pertama keempat-empat pasukan ini belum menunjukkan ciri-ciri sebagai sebuah pasukan bakal bergelar juara.

Paling mengejutkan  pasukan The Red Giant dengan misi memburu Piala Malaysia kali ke-33 hanya mampu berada ditempat ketiga bagi pusingan pertama dalam kumpulan D.Anak buah K.Devan dilihat bergelut untuk mencari kemenangan  hanya menang sekali 2-0 keatas pasukan Polis FC.Sedangkan pasukan T-Team yang tidak diberi harapan untuk mara ke suku akhir mampu menewas Pasukan Polis FC dengan jaringan besar 4-0.Kini Selangor tidak mempunyai pilihan lain,kecuali menang kesemua perlawanan pusingan kedua untuk terus mara dalam saingan Piala Malaysia musim ini.

Nasib yang sama juga dialami pasukan Sang Kenari yang berada dalam kumpulan A .Selepas menang 2-0 keatas Johor di gelanggang lawan,sama sekali tidak diduga Kedah tewas 2 kali berturut-turut selepas itu kepada Sabah dan Perak.Dengan mengumpul 3 mata,Kedah mungkin antara pasukan pilihan yang terawal akan tersingkir dalam saingan Piala Malaysia musim ini.

Terengganu pasukan pilihan dalam kumpulan B  juga gagal mempamerkan ciri-ciri sebagai pasukan yang bergelar juara Piala FA dan Naib Juara Liga Super apabila hanya mampu mendudukki tangga ke-2 selepas tewas 1-0 kepada Skuad Sang Rusa dalam aksi ketiga pusingan pertama peringkat kumpulan.Namun begitu,Terengganu dilihat mempunyai peluang untuk terus mara keperingkat suku akhir.Selepas ini,Terengganu akan bertemu dengan lawan pemanas badan Sime darby dan menanti kunjungan N.Sembilan di laman sendiri.

Kelantan yang hadir dengan misi mempertahan gelaran Juara Piala Malaysia juga dilihat belum mampu mempamerkan aksi sebenar.Hampir-hampir dimalukan di laman sendiri oleh pasukan berstatus kelab yang paling berjaya Johor FC apabila menang tipis 2-1.Kelantan yang dilihat akan menang mudah ke atas Felda FC yang pernah ditewaskan dengan jaringan 6-0  tersungkur  diluar jangkaan pemerhati bola sepak tempatan.sebaliknya Felda FC dengan bangga menewaskan The Red Warriors 2-0 di Stadium Selayang.Kelantan kini berada ditangga ke-2 dalam kumpulan C.

Pusingan Kedua kempen Malaysia akan bermula 17 September ini.Dimana Kedah Terengganu,Selangor dan Kelantan akan beraksi dilaman sendiri.

Rabu, 7 September 2011

LIVE TV PIALA MALAYSIA 2011


6 Sept 2011 l Selasa
T-Team lwn Selangor (20:45, Astro Arena 801)
PKNS lwn Negeri Sembilan (20:45, RTM TV1)
Sime Darby lwn Terengganu (Tunda - 22:30, Astro Arena 801)

10 Sept 2011 l Sabtu
Perak lwn Johor (20:45, Astro Arena 801)
Kelantan lwn Johor FC (RTM TV1)
Felda United lwn Sarawak (Tunda -22:30, Astro Arena 801)

13 Sept 2011 l Selasa
Perak lwn Kedah (RTM TV1)

17 Sept 2011 l Sabtu
Kedah lwn Johor (RTM TV1)

24 Sept 2011 l Sabtu
T-Team lwn Kuala Lumpur (RTM TV1)

27 Sept 2011 l Selasa
Terengganu lwn Negeri Sembilan (RTM TV1)

Sabtu, 27 Ogos 2011

PINDAAN JADUAL PIALA MALAYSIA SELEPAS AIDILFITRI


KEPUTUSAN meminda tarikh perlawanan suku akhir Piala Malaysia 2011 akan diumumkan selepas Hari Raya Aidilfitri.Demikian menurut Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad .


Keputusan untuk meminda tarikh perlawanan tersebut disebabkan ia bertembung dengan tarikh aksi persahabatan Harimau Malaya dengan pasukan kebangsaan Australia pada 7 Oktober depan.


Azzuddin berkata, mesyuarat yang akan diadakan itu akan membuat ketetapan sama ada untuk meneruskan jadual perlawanan yang diadakan ataupun untuk meminda tarikh pertandingan Piala Malaysia bagi memberi laluan kepada perlawanan persahabatan antarabangsa itu.


Saingan Piala Malaysia akan bermula pada 6 September.

Isnin, 8 Ogos 2011

JADUAL LENGKAP PIALA MALAYSIA 2011





6 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Johor vs Kedah | Sabah vs Perak
KUMP B -; Sime Darby vs Terengganu | PKNS vs N.Sembilan
KUMP C -; Sarawak vs Kelantan | Felda vs Johor FC
KUMP D -; PDRM vs Selangor | K.Lumpur vs T-Team

10 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Kedah vs Sabah | Perak vs Johor
KUMP B -; Terengganu vs PKNS | N.Sembilan vs Sime Darby
KUMP C -; Kelantan vs Felda Utd | Johor FC vs Sarawak
KUMP D -; Selangor vs K.Lumpur | T-Team vs PDRM

13 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Perak vs Kedah | Johor vs Sabah
KUMP B -; N.Sembilan vs Terengganu | Sime Darby vs PKNS
KUMP C -; Johor FC vs Kelantan | Sarawak vs Felda Utd
KUMP D -; T-Team vs Selangor | PDRM vs K.Lumpur

17 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Kedah vs Johor | Perak vs Sabah
KUMP B -; Terengganu vs Sime Darby | N.Sembilan vs PKNS
KUMP C -; Kelantan vs Sarawak | Johor FC vs Felda
KUMP D -; Selangor vs PDRM | T-Team vs K.Lumpur

24 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Sabah vs Kedah | Johor vs Perak
KUMP B -; PKNS vs Terengganu | Sime Darby vs N.Sembilan
KUMP C -; Felda Utd vs Kelantan | Sarawak vs Johor FC
KUMP D -; K.Lumpur vs Selangor | PDRM vs T-Team

27 SEPTEMBER 2011
KUMP A -; Kedah vs Perak | Sabah vs Johor
KUMP B -; Terengganu vs N.Sembilan | PKNS vs Sime Darby
KUMP C -; Kelantan vs Johor FC | Felda Utd vs Sarawak
KUMP D -; Selangor vs T-Team | K.Lumpur vs PDRM

*Perlawanan dipinda jika ada pertembungan venue*

SUKU AKHIR PIALA MALAYSIA (4 OKTOBER 2011 & 8 OKTOBER 2011)
1 - D2 vs A1, A1 vs D2
2 - C2 vs B1, B1 vs C2
3 - B2 vs C1, C1 vs B2
4 - A2 vs D1, D1 vs A2

SEPARUH AKHIR (14 OKTOBER 2011 & 22 OKTOBER 2011)
5 - Pemenang 1 vs Pemenang 3, Pemenang 3 vs Pemenang 1
6 - Pemenang 2 vs Pemenang 4, Pemenang 4 vs Pemenang 2

PERLAWANAN AKHIR PIALA MALAYSIA (29 OKTOBER 2011)
Pemenang 5 vs Pemenang 6

Ahad, 7 Ogos 2011

PIALA MALAYSIA 2011








Juara bertahan,Kelantan di undi bersama pasukan Johor fc,Felda United dan Sarawak dalam kumpulan C.Di atas kertas seperti tidak ada masalah untuk Kelantan mara ke peringkat seterusnya,akan tetapi di padang lain pula skripnya.Pasukan-pasukan ini tidak seharusnya dipandang remeh Kelantan kerana prestasi mereka sukar untuk di jangkakan.Edisi tahun lalu Johor Fc telah melakukan kejutan apabila mara ke separuh akhir sebelum tumbang di tangan Negeri Sembilan.Felda United dan Sarawak juga tidak boleh di anggap lawan mudah kerana mereka mampu untuk mencabar atau setidak-tidaknya menjadi "pengacau" mengekang Kelantan dalam misi mempertahankan kejuaraan.






Sekiranya berjaya melepasi peringkat kumpulan,Kelantan akan berdepan salah satu dari pasukan dari kumpulan B iaitu pasukan Terengganu,Negeri Sembilan,PKNS FC dan Sime Darby.Bergantung kepada kedudukan di peringkat kempulan sama ada berjaya menamatkan dengan juara kumpulan atau naib juara.



Berikut adalah jadual sepak mula kempen Piala Malaysia 2011


(Pasukan Kelantan)

PUSINGAN PERTAMA


06 / 09 / 2011 – Selasa




SARAWAK vs KELANTAN


10 / 09 / 2011 – Sabtu


KELANTAN vs FELDA UNITED


13 / 09 / 2011 – Selasa


JOHOR FC vs KELANTAN


PUSINGAN KEDUA



17 / 09 / 2011 – Sabtu


KELANTAN vs SARAWAK


24 / 09 / 2011 – Sabtu


KELANTAN vs FELDA UNITED





27 / 09 / 2011 – Selasa


KELANTAN vs JOHOR FC


Jadual Suku Akhira : 4 & 8 Oktober 2011 – Selasa & Sabtu
Jadual Separuh Akhir : 14 & 22 Oktober 2011 – Jumaat & Sabtu
FINAL Piala Malaysia 2011 : 29 Oktober 2011 – Sabtu










p/s : Tertakluk kpd pindaan. ( Anasz )





___________________________________________________


















Jumaat, 5 Ogos 2011

KEPUTUSAN UNDIAN PIALA MALAYSIA 2011

Info Undian Piala Malaysia 2011
  • Tarikh: 5 Ogos 2011
  • Masa: 5.30 petang, Jumaat
  • Live: Astro Arena
Susunan Pasukan
    BALANG 1:
  • Kelantan
  • Terengganu
  • Selangor
  • Kedah
    BALANG 2:
  • Perak
  • Johor FC
  • Negeri Sembilan
  • T-Team
    BALANG 3:
  • Sabah
  • Felda United
  • Kuala Lumpur
  • PKNS
    BALANG 4:
  • Sarawak
  • PDRM
  • Johor
  • Sime Darby
Keputusan Undian Piala Malaysia 2011
Kumpulan A
Kumpulan B
Kumpulan C
Kumpulan D

INFO PIALA MALAYSIA 2011

Tarikh Undian: Ogos 5, 2011 pukul 5.30 petang

Venue: Pentas Utama, Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Enambelas (16) pasukan akan dibahagikan kepada 4 kumpulan (Kumpulan A, B, C dan D) dengan 4 pasukan satu kumpulan. Perlawanan akan dilangsung secara timbal balik.

Peringkat Kumpulan: 
Pusingan Pertama: September 6, 10 dan 13, 2011

Pusingan Kedua: September 17, 24 dan 27, 2011

Suku Akhir: Oktober 4 dan Oktober 8, 2011

Separuh Akhir: Oktober 14 dan Oktober 22, 2011

Akhir: Oktober 29, 2011

Balang A: Kelantan, Terengganu, Selangor dan Kedah

Balang B: Perak, Johor FC, Negeri Sembilan dan Terengganu T-Team

Balang C: Selangor PKNS FC, Sabah, Kuala Lumpur Felda United FC dan Kuala Lumpur

Balang D: Sarawak, PDRM, Johor dan Kuala Lumpur Sime Darby FC.

Selasa, 17 Mei 2011

LIGA SUPER 2011:Baki Pusingan Kedua

LIGA SUPER 2011
===========
Pusingan Kedua 21-05-2011 08:45 Harimau Muda A- : - Kelantan
Pusingan Kedua 24-05-2011 08:45 Kelantan - : - T.Team
Pusingan Kedua 14-06-2011 08:45 Felda United - : - Kelantan
Pusingan Kedua 18-06-2011 08:45 Kelantan - : - Pahang
Pusingan Kedua 21-06-2011 08:45 Terengganu - : - Kelantan
Pusingan Kedua 05-07-2011 08:45 Sabah - : - Kelantan
Pusingan Kedua 30-07-2011 08:45 Kelantan - : - Perak

Sabtu, 7 Mei 2011

Jadual Live Astro Arena 801 Bulan Mei (UPDATE)


3 May 2011
Negeri Sembilan vs Perak

6 May 2011
Felda United vs Harimau Muda A

9 May 2011
Johor FC vsTerengganu

10 May 2011
N.Sembilan vs Kelantan

13 May 2011
Pahang vs Terengganu(F.A)

16 May 2011
Kelantan vs Selangor(F.A)

18 May 2011
Kedah vs Perlis

19 May 2011
Perak vs Sabah

20 May 2011
Selangor PKNS vs Johor (Premier)

Rabu, 20 April 2011

Dituduh Main Tino, Jual Game, Kuatkan Lagi Semangat Saya : Piya


"Saya ni macam pemain lain juga, ada time jadi, ada time tak menjadi. Biasalah semua pemain tak selalu top form, dan sebagai kapten, saya kecewa lah, masa tak menjadi, macam2 orang tuduh..tidur lewat lah, main tino lah, jual game lah. tapi saya jadikan itu semua sebgai dorongan utk main lebih baik dan buktikan saya bukan seperti apa mereka cakap. Saya tahu penyokong ni sayang team kelate, sayang kat saya, tapi bila prestasi down janganlah tuduh bukan-bukan, ini akan menjejaskan tanggapan orang terhadap saya, terhadap pasukan..bila menang, tidur pukul 5 ke, tak tidur langsung ke takda orang nak kisah”, luahan kapten kesayangan The Red Warriors, Badri Razi, atau nama glamernya, Piya.

Piya, yang menjadi sasaran kritikan ramai ekoran prestasi merudumnya yang turut menjejaskan prestasi TRW, akhirnya menutup mulut pengkritik dengan aksi mengagumkan, apabila menjaringkan hattrik pada perlawanan menentang Perlis semalam, di mana Kelantan menang 5-1.

Piya nyata lega, apabila menemui semula sentuhan berbisanya selepas sekian lama tidak berada di prestasi terbaik, sepanjang saingan liga musim ini, dan berterima kasih kepada semua pihak yang sentiasa memberi kata semangat kepadanya.

Beliau direhatkan ketika menentang Felda Utd, selepas persembahan hambar menentang T-Team, yang menyaksikan Kelantan tewas 3-4, sekaligus pelbagai tuduhan dilemparkan, termasuklah kononnya Piya menjual perlawanan, malah ada yang menyifatkannya mula riak dengan status pemain bintang dalam pasukan.

“saya tak pernah anggap saya ni bintang, saya hanya jalankan tanggungjawab saya sebagai kapten dan pemain. Saya gembira rakan2, jurulatih selalu bagi sokongan, kita ni jadual agak padat, ketat, kita penat, apabila sudah dapat rehat secukupnya, saya kembali ke prestasi asal, memang kita nak lakukan yang terbaik dalam setiap perlawanan, itu azam kami,  dan insyaallah kejayaan ini akan berterusan selepas ini..”.

dipetik  dari:http://suarasukan1mas.blogspot.com

Ahad, 17 April 2011

video promot Kel-Sel



Kredit Tuan Video

Khamis, 14 April 2011

SULTAN KELANTAN DIHINA


SULTAN KELANTAN DIHINA


assalamualaikum dan salam sejahtera..dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani..sekalian puji bagi Allah yang telah memberi nikmat kehidupan untuk aku terus berjuang di atas muka bumi-Nya ini..


sedang aku asyik mencari idea untuk dimuatkan dalam blog ini..terjumpalah satu gambar yang mungkin akan menyebabkan seluruh rakyat kelantan naik angin..kenyataan yang dibuat oleh seorang penyokong p**** yang menghina sultan kelantan dalam FBnya..


bagi aku kalau nk meraikan kemenangan sekali pun..jangan la sampai hina sultan kami (sultan kelantan)...aku sebagai penyokong pasukan kelantan boleh menerima kekalahan..tapi bila dah sampai hina sultan kelantan mcm ni, ni dah dikira kes kenegerian ni..


ni facebook dia..wahai pemuda p**** yang menghina sultan kelantan...adakah sultan p**** itu sempurna orangnya...budak ni siap cakap sultan kelantan minum arak lagi...kalau benda tu betul xpe bro..kalau benda tu salah..hukumnya ko dah fitnah orang bro..fitnah orang ni hukumnya lebih besar dari membunuh sesama islam..


aku xtahu nak cakap pe lagi..harap pihak berwajib ambil tindakan..TSAM sila pertahankan sultan kita...aku sebagai rakyat kelantan aku tahu macam mana sultan 


Artikel ini dipetik tanpa edit dari:http://ahmadfadhli-pokli.blogspot.com/2011/04/sultan-kelantan-dihina.html

Rabu, 13 April 2011

Perak vs Kelantan ....kecoh...



Credit:Mzadin

Jumaat, 8 April 2011


Perlawanan T-Team melawan Kelantan dalam aksi Liga Super dikatakan sebagai perlawanan “membalas dendam”.Apakah perlawanan antara Kelantan bertemu Felda di Kota Baru esok,boleh dianggap sebagai perlawanan “membalas dendam??”

Banyak persamaan…kedua-dua pasukan tersebut merupakan pasukan yang disingkirkan oleh Kelantan dalam saingan Piala FA.

T-Team disingkirkan di Stadium Sultan Ismail Nasaruddin Syah,Kuala Terengganu dan di tempat yang sama juga T-Team menembus dendam mereka keatas pasukan yang digelar The Red Warriors.

Esok pula pasukan Felda akan bermain di Stadium Sultan Muhammad ke-IV,tempat yang sama mereka disingkirkan dari saingan Piala FA.

Namun,keputusannya belum diketahui.Adakah sama atau berbeza??.
Nantikan esok secara LIVE DI RADIO ONLINE RASMI PERSATUAN BOLA SEPAK KELANTAN (TRWFM).

Selasa, 5 April 2011

T-Team Kota Janji, Kelantan Tiada Potensi Juara – Indra Putra


Selepas menyaksikan pasukannya mengotakan janji membenam cabaran pendahulu liga Kelantan, bekas kapten skuad The Red Warriors, Indra Putra Mahyuddin menambah kecewa dan amarah peminat pasukan Kelantan apabila dengan angkuhnya mengatakan bahwa Juara Piala Malaysia itu tidak mempunyai ramuan bergelar juara, dan hanya boleh bermimpi mendakap kejuaraan liga buat pertama kali.

Kelantan tewas buat kali kedua musim ini, yang mana kali kedua dalam tiga perlawanan terakhir liga, di mana Indra menjaringkan gol ketiga pasukannya, sekaligus membuktikan sentuhannya masih berbisa di sebalik kritikan bahawa prestasinya tidak lagi memberi impak kepada pasukan lawan.  

Menang 4-3 selepas mendahului 3-0 pada satu ketika dalam perlawanan yang cukup mendebarkan itu, T-Team hampir berputih mata berdepan kebangkitan lewat Kelantan, namun Indra berkata kemampuan pasukannya mencatat kemenangan ketiga musim ini, dan yang kedua berturut-turut membuktikan pelaburan pengurusan pasukan membawa masuk nama-nama besar sebelum musim bermula, mula membuahkan hasil.

Indra juga berkata ini membuktikan Kelantan bukanlah pasukan yang sukar ditewaskan atau layak digeruni, dan mereka ketika ini berdepan tekanan hebat ekoran terlepas status pendahulu, selain harapan besar peminat yang mahu Kelantan sentiasa mencatat keputusan cemerlang.

“Inilah antara sebab saya meninggalkan Kelantan, memang ini antara sebab utama. Tidak salah meletak harapan kepada pasukan, tetapi harapan itu haruslah berbentuk sokongan, dorongan. Ini tidak bila menang kami dipuji, bila kalah kami dikritik hebat, malah peminat sentiasa mahu kami menang, mereka harus tahu kalah menang adat pertandingan, bila nak selalu menang, ia akan memberi tekanan, player pun tak boleh perform..” jelas Indra.

Tambah bekas kapten skuad kebangsaan ini, Kelantan akan berdepan laluan lebih sukar selepas ini, apatah lagi mereka akan menentang pasukan yang berada di prestasi terbaik ketika ini, iaitu Perak, Selangor, Felda United termasuk ‘abang’ mereka, Terengganu. 

Selain Indra, 3 lagi gol T-Team dijaringkan Zairo Anuar Zailani, Norfarhan Mohd, dan Harris Safwan, manakala Kelantan membalas menerusi Daniel Fadly, S.Chanturu dan Shakir Shaari.

Untuk rekod juga, ini merupakan pertama kali Kelantan bolos lebih daripada 3 gol, selepas keputusan seri 3-3 menentang Pahang di Stadium Darul Makmur musim lalu sekaligus menimbulkan persoalan hebat terhadap keampuhan barisan pertahanan Kelantan, yang muncul pertahanan terbaik Liga Malaysia musim lalu, hanya bolos 14 gol. 

Kekalahan juga menyaksikan Kelantan jatuh ke tangga ketiga, di belakang Selangor dan Perak yang menewaskan lawan masing-masing Harimau Muda dan Perlis, 2-1.

Selepas ini, TRW akan menentang Felda Utd di gelanggang sendiri, manakala T-Team pula bertandang ke Stadium Shah Alam, menentang pendahulu baru, Selangor.

ARTIKEL INI DIPETIK TANPA EDIT DARI:

Khamis, 31 Mac 2011

KREATIF

 Wall ini diambil dari Facebook Kelantan FA.Hebat....

Jumaat, 25 Mac 2011

TIKET ONLINE:KELANTAN VS HARIMAU MUDA

TIKET ONLINE: LIGA SUPER KELANTAN VS HARIMAU MUDA
(TERBUKA SAHAJA):Sebarang Pertanyaan sila hubungi .019-9272743 (Anas) dan 014-5178714 (Mccwaa)

1.SEKEPING TIKET TERBUKA RM 12 + SUMBANGAN RM2=RM14
2.PEMBAYARAN MELALUI CIMB:1302-0139846-529 (WAN)
3.SILA SIMPAN BUKTI PEMBAYARAN
4.EMAILKAN/SMS BUTIRAN-NAMA,NOMBOR MYKAD DAN JUMLAH BAYARAN ke nombor 013-9959726
5.EMAIL : djsebetulnya@yahoo.com
6.TEMPAT PENGAMBILAN TIKET:CAFE TRW,HARI JUMAAT (01/04/2011)
7.TARIKH TUTUP:31/3/2011 sehingga jam 12.00 malam

(PEMBAYARAN HENDAKLAH DI LAKUKAN SEBELUM JAM 12 MALAM 31/3/2001,PEMBAYARAN SELEPAS JAM 12 MALAM 31/3/2001 TIDAK AKAN DIKIRA.SILA SMS/EMAIL NAMA,NOMBOR MYKAD DAN JUMLAH BAYARAN SECEPAT YANG MUNGKIN SELEPAS MEMBUAT BAYARAN.SILA SIMPAN BUKTI PEMBAYARAN ANDA UNTUK RUJUKAN SEMASA MENGAMBIL TIKET.

Rabu, 23 Mac 2011

Ahad, 20 Mac 2011

GILOW KELATE....


“Giloww..Kelate..nyos behe Pelda 3-0..”itulah kata-kata yang pertama KelantanFC terdengar apabila keluar dari stadium selepas tamatnya membuat liputan siaran langsung untuk radio TRWFM bagi perlawanan Piala FA 2011,pusingan kedua di Kota Bharu semalam.

Penonton yang hadir ke Stadium semalam nyata menunjukkan riak wajah puas dengan aksi perlawanan semalam.Ceria dan tersenyum lebar,walaupun terdapat beberapa keputusan pengadil yang tidak menyenangkan penyokong-penyokong wira merah.



Laungan serentak “reff gilow” beberapa kali ,dikalangan penyokong dan “gomo kelate gomo” yang bergema seluruh pelusuk stadium Kota Bharu menjadikan suasana perlawanan hangat dan meriah.

Malah,bunyi mercun yang menyambut  gol-gol yang dijaringkan pemain Kelantan juga menjadikan penonton yang hadir ke stadium merasa tidak puas berada dalam stadium.Terasa bagaikan pesta pula.Memang seronok.


Walaupun tidak banyak mercun yang berdentum..ini mengingat KelantanFC sewaktu zaman Mostapa Mahmuda (ejaan nama salah,harap maaf)...betapa meriah dan terujanya melihat suasana bunyi mercun yang berdentum disetiap pelusuk penonton dan dalam tempoh yang panjang.Asap mercun berkepul-kepul memenuhi ruang stadium.

Keseronokkan dan kepuasan membuatkan penyokong yang hadir ingin sekali lagi ke stadium.Tapi sayang...mercun itu..salah dan berbahaya.
Mungkin juga ada yang berkata...”dop nyesal aku beli tiket terbuka 30 yal dengan ulat”.

"Gomo Kelate Gomo..Gomo Belako Hok ado"

Khamis, 17 Mac 2011

TIKET ONLINE: PIALA FA FELDA VS KELANTAN

PIALA FA FELDA VS KELANTAN

1.SEKEPING TIKET TERBUKA RM 12 + SUMBANGAN RM1=RM13

2.PEMBAYARAN MELALUI CIMB:1302-0139846-529 (WAN)


3.SILA SIMPAN BUKTI PEMBAYARAN


4.EMAILKAN/SMS BUTIRAN-NAMA,NOMBOR MYKAD DAN JUMLAH BAYARAN ke nombor 013-9959726


5.EMAIL : djsebetulnya@yahoo.com


6.UNTUK MAKLUMAT HUBUNGI
019-9272743 (Anas) dan 014-5178714 (Mccwaa)


7.TEMPAT PENGAMBILAN TIKET:CAFE TRW,HARI SABTU (19/3/2011)

8.TARIKH TUTUP:18/3/2011 sehingga jam 12.00 malam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
PIALA EMAS RAJA-RAJA 2010
Keputusan Pusingan Pertama Suku Akhir Piala Emas Raja-Raja 2010
13 November 2010
Pahang 0-1 Johor - Stadium Darul Makmur.
Kelantan 3-0 Perlis - Stadium Sultan Mohamad Ke-IV, Kota Bharu.
Perak 1-2 (Nov 14) Terengganu - Stadium Perak, Ipoh.
MASUM 1-3 Kedah - Stadium UiTM, Shah Alam.

Jadual Pusingan Kedua Suku Akhir Piala Emas Raja-Raja 2010
26 November 2010
Johor 1-1 Pahang - Stadium Larkin, Johor Baharu.
Perlis 2-2 Kelantan- Stadium Kangar,Perlis.
,
Terengganu 5-0 Perak - Stdm Sultan Ismail Nasiruddin Shah, K.Terengganu.
Kedah 5-2 MASUM - Stadium Darul Aman, Alor Setar.
*Semua perlawanan berlangsung 8.45 malam

Jadual Separuh Akhir pusingan Pertama Piala Emas Raja-Raja 2010
30 November 2010
Selasa
Kelantan 3-0 Terengganu- Stadium Sultan Muhammad ke IV
Johor 1-2 Kedah-Stadium Larkin, Johor Baharu.
*Semua perlawanan berlangsung 8.45 malam

Jadual Separuh Akhir pusingan kedua Piala Emas Raja-Raja 2010
6 November 2010
Selasa
Terengganu 0 vs 0 Kelantan- Stdm Sultan Nasarrudin K.Trg.
(kelantan layak dengan agregat 4-0)
Kedah 0 vs 0 Johor-Stadium Darul Aman,Alor Star.
(Kedah layak ke final dengan agregat 2-1)
*Semua perlawanan berlangsung 8.45 malam

Akhir Piala Emas Raja-Raja 2010
11 December 2010
Sabtu
Kelantan 0 VS 0 Kedah
(Kelantan Menang melalui sepakan penanti 4-3)
std.Sultan Muhammad ke-IV
8.45 malam
SIARAN LANGSUNG DI TRWFM:SILA KLIK..
http://trwfmradio.blogspot.com
http://72.20.10.52:8000/listen.pls